Home

Het Jeu de Boules

Op 18 oktober 2009 is in de tuin van de Duup de eerste jeu de boulesbaan aangelegd. De baan kwam tot stand door zelfwerkzaamheden van de leden van de prille jeu de boulesclub en door een  donatie van het Oranjefonds. Ook de tuin werd opgeknapt en er werden zitjes aangeschaft. Inmiddels beschikken we over drie banen, ook weer gerealiseerd door fondsen en eigen inzet. Dit jaar, in 2014 viert de jeu de boules vereniging haar eerste lustrum. De vereniging telt 12 vaste leden in de leeftijd van 66 tot 94 jaar. Geregeld komen buurtbewoners een balletje mee gooien, iedereen is welkom.
Op dinsdagmiddag is het vrij gooien, oefenen aan de techniek. Op donderdagmiddag wordt er competitie gespeeld, dat gaat er serieus aan toe want aan het eind van het seizoen wacht de winnaar een fijne prijs. En als er de mogelijkheid is om uit te spelen zijn wij daar ook voor te vinden. In het verleden tegen een team van de Kerkstraat, tegen teams in Meerlo en er zijn plannen om uit te spelen in Herkenbosch. Bij slecht weer is er de mogelijk om binnen een balletje te gooien. Maar er gaat niets boven het spelen in de buitenlucht.
Het is een goeie gewoonte geworden om het seizoen af te sluiten met een barbecue, met partners. Zoals altijd was het reuze gezellig. Het is dan tijd voor een hapje en een drankje, lekker bijpraten en voor de liefhebbers ook een potje jeu de boulen.
Wie zin heeft, kom gewoon een keer kijken en speel een keer mee. En we staan altijd open voor nieuwe leden.

 

     
Comité van Samenwerking info@comitevansamenwerking.nl